0

Your Cart

No products in the cart.

Παραδοσιακές Τυρόπιτες Πάτμου

Serves: 10 – Prep: 35 Minutes – Cook: 30 Minutes

detailed information

We’ve given traditional cheese pie from Patmos, in its vegan edition.

  • Vegan

Υλικά

Τυρί από ηλιόσπορους

1 ποτ. βιολογικό ηλιόσπορο
1-2 κ.σ. διατροφική μαγιά
1 λεμόνι (χυμός)
1 cup sunflower oil
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα(προαιρετικό)

Γέμιση τυριού

3 φρέσκα κρεμμυδάκια
λίγο ανηθο
2 κ.σ. ρεβυθάλευρο
1 κ.σ. γάλα αμυγδάλου ή νερό
1 κ.σ. 1 κ.σ. τριμμένος λιναρόσπορος
Λίγο κουρκουμά για χρώμα
Sunflower seeds’ cheese that we made before
2 κ.γ. αλεύρι προαιρετικά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
πάπρικα

Ζύμη για πίτες

1 ποτ. λευκό κρασί
1 glass sunflower oil
1/2 κιλό αλεύρι φαριναπ ή οτι αλευρι εμεις επιθυμούμε + 1 κ.σ. μπεικιν παουντερ
αλάτι

How it is made

Vegan Cheese

  • Soak the sunflower seeds in water for 1 hour.
  • Strain it and rinse it a little.
  • Put it in the multi, add 1-2 tablespoons of dry yeast, salt, pepper and paprika if you want and add the sunflower oil. Beat well until it melts and becomes like a cream.
  • If it is a little tight, add a little warm water.
  • If you want to eat it plain, add herbs such as garlic, dill, mint or whatever you want.

Cheese Staffing

  • Knead all the ingredients together until it becomes a pliable, soft dough.

Dough

  • We spread our dough on the individual tart forms (traditionally) -after we have oiled them with a little corn oil- or if we don’t have molds, we make them like individual cheese pies.
  • Add the filling to the middle of our mold (or for the pies 1 tbsp filling) and pour a little paprika on top.
  • Bake in the air heater, at 180 degrees for 30 ‘until golden brown. Let them cool a bit and remove from the mold.

Καλή μας Όρεξη

×
elGreek