0

Your Cart

No products in the cart.
cropped-output-onlinepngtools-1.png

Η φιλοσοφία μας

Στην τρέχουσα κατάσταση, σε αυτόν τον πλανήτη, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ είδος επιχείρησης αφιερωμένη στον σεβασμό και την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος, γενικά, είναι μια ευλογία για τον πλανήτη και το σύμπαν και ως εκ τούτου ευλογείται από τον εαυτό του. Οποιοδήποτε είδος δράσης ή απόφασης ανακουφίζει τον πόνο της Ζωής, γενικά, είναι ευλογία για τον πλανήτη και το σύμπαν και ως εκ τούτου ευλογείται από αυτό. Υπάρχει κατανόηση εδώ και τώρα, που πρέπει να εξαπλωθεί.

Γιατί Vegan?

Ο βιγκανισμός μάχεται για όλους τους συντρόφους μας σε αυτή τη ζωή και συγκεκριμένα για την απελευθέρωση ζώων. Στέκεται για ένα εκατομμύριο λόγους ακόμα, αλλά το να βάλει τέλος στη βία σε κάθε της μορφή είναι ο πιο σημαντικός.

Γιατί Fairtrade?

Το δίκαιο εμπόριο μάχεται για όλους τους συντρόφους του είδους μας; δηλαδή για την ανθρώπινη απελευθέρωση. Η ανθρώπινη σκλαβιά, έστω και κρυφή, εξακολουθεί να επιβιώνει σε πολλά μέρη του κόσμου. Σε άλλα ευδοκιμεί. Για ορισμένα αγαθά, όπως το κακάο ή ο καφές, μοιάζει περισσότερο με τον κανόνα παρά την εξαίρεση. Η vegan διατροφή είναι επίσης φανταχτερή αυτές τις μέρες, έτσι δεν είναι; Θα περάσει πολύς κόσμος από τον τόπο μας. Θέλουμε να ενημερώνουμε τους επισκέπτες μας, ώστε να μπορούν να κάνουν συνειδητές επιλογές στη συνέχεια.

Γιατί Upcycling?

Η ανακύκλωση σημαίνει το αντίθετο της εκβιομηχάνισης. Ενεργούμε φυσικά. Συλλέγουμε, αναδιαμορφώνουμε και επαναχρησιμοποιούμε ό, τι μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί. Δεν αγοράζουμε νέα πράγματα όταν μπορούμε να τα αποφύγουμε. Επομένως τα εργοστάσια λειτουργούν όλο και λιγότερο. Έχω ακούσει και διαβάσει: Σε έναν απλό τρόπο ζωής, ολόκληρη η ανθρωπότητα θα μπορούσε να ζήσει ικανοποιητική, άνετη ζωή, μόνο με τα πράγματα που πετάγονται στα σκουπίδια. - Επιπλέον η ανακύκλωση μειώνει το κόστος των κατασκευών, καθιστώντας τη διαδικασία δημιουργίας διαθέσιμη για κάθε άνθρωπο. - Εν πάση περιπτώσει, η φύση είναι ανακυκλώσιμη.

Γιατί τοπικά & βιολογικά;

Τα τοπικά βιολογικά τρόφιμα και συστατικά αντιπροσωπεύουν την ελάχιστη μεταφορά αγαθών σε όλο τον κόσμο, που σημαίνει ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου και ώρες εργασίας, αγαθά που παραδίδονται σε άτομα που δεν θα τα είχαν και ούτως ή άλλως δεν θα τα χρειάζονταν. Με εξαίρεση τον καφέ και το κακάο που προσφέρονται μόνο στην έκδοση του δίκαιου εμπορίου, καθώς και ορισμένα προϊόντα που δεν καλλιεργούνται στην Ελλάδα, (ακόμη και αν θα μπορούσαν εύκολα να καλλιεργηθούν και να παραχθούν), όπως το κεχρί και το λινσάρι, δεν σερβίρονται υλικά όπως μάνγκο, παπάγια, καρύδα, κάσιους κ.λπ. στο χορτοφαγικό μας εστιατόριο στην Πάτμο. Έχουμε μια τόσο μεγάλη ποικιλία φυτικών ειδών για να διαλέξετε !

pernera logo white

Καταναλώνοντας σαν μια μορφή ακτιβισμού -

Η Ιδεολογία μας σε νούμερα

Κάθε μέρα ένας βίγκαν τρόπος ζωής σώζει:

0 lt
νερού
0 kg
σιτηρά
0 sq.m.
δάση
0 kg
CO2
0
Ζώα

Μια μικρή ιστορία

Σχετικά με εμάς ...

...Εδώ είναι μια μικρή εισαγωγή για εμάς. Εάν θέλετε να μάθετε παραπάνω, σας περιμένουμε να γνωριστούμε από κοντά.

Θα χαρούμε πολύ!

Gozde

Γεια σας, Είμαι η Γιόσντε Γεννήθηκα στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας. Έγινα χορτοφάγος σε ηλικία 13 ετών, μέσα σε ένα νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη, όταν κατά τη διάρκεια μιας μικρής επέμβασης με λέιζερ, έπιασα σαφώς τη μυρωδιά του ψητού κρέατος και σύντομα συνειδητοποίησα με τρόμο ότι ήταν σαν να καίγεται το δέρμα μου! Δεν έφαγα ποτέ κρέας ξανά από τότε! Σχεδόν όλη μου τη ζωή θυμάμαι να μαγειρεύω γεύματα για τους φίλους. Μετά το πρώτο μου ταξίδι στην Ινδία, αποφάσισα να κάνω τη μαγειρική το κύριο επάγγελμά μου. Πρώτα ως εθελοντής στο «κάμπινγκ Shambala» στη νότια Τουρκία, ετοίμαζα γεύματα για χιλιάδες ανθρώπους. Έγινα βίγκαν το 2010. Μετά από αυτό, μαγειρεύα επαγγελματικά για πολλά εστιατόρια στην τουριστική πόλη Κας, ταξίδεψα πίσω στην Ινδία όπου δημιούργησα το δικό μου εστιατόριο στην πόλη της Γκόα και προσκλήθηκα να συμμετάσχω σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στον κόσμο «Ozora festival» όπου μαγειρεψα για 40.000 άτομα, βίγκαν παραδοσιακό τουρκικό και ελληνικό φαγητό. Μετακόμισα στην Ελλάδα πριν από ενάμισι χρόνο με την πρόθεση να μείνω και βρήκα δουλειά στο vegan εστιατόριο «Mama Tierra» στην Αθήνα, όπου συνάντησα τον Νικόλα! Λίγο αργότερα, δημιουργήθηκε μια ευκαιρία να ξεκινήσουμε τη δική μας μικρή επιχείρηση στην Πάτμο, το νησί της Αποκάλυψης!

Νικόλας

Γεια σας, Είμαι ο Νικόλας Γεννήθηκα στην Αθήνα και στα 19 μου, υιοθέτησα τη vegan φιλοσοφία και ηθική! Το 2014, από το Dunedin της Νέας Ζηλανδίας, ξεκίνησα με ένα μικρό εμπορικό θαλάσσιο φορτηγό πλοίο 45000 τόνων ως μαθητευόμενος μηχανικός (συνοδευόμενος από αποσκευές γεμάτες ξηρά φασόλια, ξηρούς καρπούς και πλιγούρι βρώμης!) ..Για δέκα μήνες... Από τότε, έχω ασχοληθεί εθελοντικά σε διάφορους τομείς όπως η φυσική γεωργία, οι κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, η εκπαίδευση παιδιών, η μαγειρική για ανθρώπους στο δρόμο. Όλο αυτό το διάστημα το μαγείρεμα ήταν ο τρόπος μου να πείσω τους ανθρώπους να αλλάξουν την προσέγγισή τους σε όλα, τα γη και το περιβάλλον. Δούλευα για δυόμισι χρόνια στη Mama Tierra, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια για χορτοφάγους στην Αθήνα. Εκεί συνάντησα την Γιόσντε, ο οποίος μόλις είχε μτακομίσει από την Τουρκία στην Ελλάδα για να βρει δουλειά σε ένα εστιατόριο για χορτοφάγους ή βίγκαν!

Η Ιστορία μας

Πώς ξεκινήσαμε ...

Join our Team, learn about our philosophy and the values we are fighting for.

We are looking forward to meet you.

If you know about vegan philosophy, we will be really happy to meet you and join our team. Send us your CV here and we will contact you as soon as possible.

Send your CV now

Bar-Service

Do you know & support vegan philosophy? Do you know about Fairtrade Coffee or you would love to learn about it? Do you love Greece, do you understand and speak fluently Greek or English?

Are you interested in homemade and organic vegan food and vegan philosophy? 

Do you like to communicate with a wide variety of people?

Do you keep track even when it’s busy? Is a standing and active job ok for you? Do you need cleanliness and order? 

Then we would love to meet you!

We offer a full-time contract, accommodation, bonus, depending on training and experience, plus tips. The salary can increase quickly if we are all satisfied and the restaurant is busy.

Discover the Island of Patmos & the paradise of a totally vegan shop.

Job from April to October 2023 (debatable)

———————————————

Responsibilities:

-Prepare alcohol or non-alcohol beverages for bar and restaurant patrons

-Interact with customers, take orders and serve food and drinks. Know about vegan & fairtrade philosophy is very important for us as we want to present to people what actually they are eating. What is Seitan? What the vegan Pastichio has inside? It’s not needed to know from before, but the interest to learn is very important to us. 

-Assess customers’ needs and preferences and make recommendations

-Mix ingredients to prepare cocktails

-Check customers’ identification and confirm it meets legal drinking age

-Restock and replenish bar inventory and supplies

-Stay guest focused and nurture an excellent guest experience

-Comply with all food and beverage regulations

-Stuck in the detail. 

-Clean the tables & check if everything is okay for the customers. 

Apply Now

Sous-Chef

For us, it’s important the person. As you see above, our restaurant fights for all the species in this planet. Our activism and ideology made us start this restaurant in the beautiful island of Patmos. 

Have you worked before in a same position? 

Are you  well-organised, clean & quick?

Maybe some days will be hard, but always we are finding times to laugh and enjoy the time in kitchen. 

We offer a full-time contract, accommodation, bonus, depending on training and experience, plus tips. The salary can increase quickly if we are all satisfied and the restaurant is busy.

Discover the Island of Patmos & the paradise of a totally vegan shop.

English is a desirable skill.

Job from April to October 2023 (debatable)


Responsibilities:

-Directs food preparation and collaborates with chef Gozde Oguz.

-Helps in the design of food menu. New ideas are always welcome.

-Produces high quality plates, including both design and taste.

-Assists with menu planning, inventory, and management of supplies.

-Make a list with the supplies needed for the next day.

-Ensures that food is top quality and that kitchen is in good condition.

-Keeps stations clean and complies with food safety standards.

-Offers suggestions and creative ideas that can improve upon the kitchen’s performance.

-Prepares food properly.

-Schedules staff shifts.

-Orders food supplies.

-Monitors and maintains kitchen equipment.

-Solves problems that arise and seizes control of issues in the kitchen.

———————————

A person concentrated to its job & clean is very important for us. English or Turkish is a plus. 

Hey you, we are waiting for you.

Salary: on request and based on experience

Accomondation provided

Apply Now

Pastry Chef

For us, it’s important the person. As you see above, our restaurant fights for all the species in this planet. Our activism and ideology made us start this restaurant in the beautiful island of Patmos. 

English is a desirable skill.

In our kitchen we don’t use the common white flour but organic & variety of ancient grains, so if you are interested in these varieties and you know how to use them, we want you to join us.

Job from June to September 2023 (debatable)

———————————-

Responsibilities:

-Operate and manage the pastry section of a kitchen, working together with the other chefs

-Prepare a variety of baked goods for breakfast as well as our beautiful burger bans.

-Decorate and present pastries and baked goods in a tasteful and beautiful way

-Monitor and order ingredients & supplies 

-Meet with customers to discuss custom-made desserts or baked goods for special occasions

-Ensure the bakery section of the kitchen adheres to health and safety regulations

-Develop new seasonal recipes and menus and keep up with the latest trends

——————————-

A person concentrated to its job & clean is very important for us. English or Turkish is a plus. 

Hey you, we are waiting for you.

Salary: on request and based on experience

Accomondation provided.

Apply Now

Kitchen Assistant 

A person concentrated to its job & clean is very important for us. English or Turkish is a plus. 

Hey you, we are waiting for you

Salary: on request and based on experience

Job from June to September 2023 (debatable)

Accommodation provided. 

—————————————————————–

Responsibilities:

-Properly cleaning and sanitizing all food preparation areas. A clean & well organised person is the person that we look for. 

-Help with the Washing and appropriately storing all cooking appliances, instruments, utensils, cutting boards, and dishes.

-Assisting the Cook with the preparation of meal ingredients, which includes washing, cleaning, peeling, cutting, and chopping fruit & vegetables.

-Sweeping and mopping the kitchen floors as well as wiping down kitchen walls.

-Assisting with the unloading of delivered food supplies.

-Organizing and correctly storing food supplies.

-Promptly transferring meal ingredients from storage areas to the kitchen as per the Cook’s instructions.

-Salads preparation & serving. 

Apply Now

Cleaner (2 people)

Language is not important for us but eyes are <3 

We love cleaning and have our space always clean and well organised. 

A person concentrated to its job & clean is very important for us.Greek, English or Turkish is a plus. 

Hey you, we are waiting for you

——————————

Responsibilities:

-Maintain clean kitchen by removing trash, sweeping and mopping floors, cleaning equipment, cleaning hood vents and drains, and washing dishes, pots, pans. 

-Assist and work with other kitchen cleaners and staff performing general cleaning of kitchen areas and maintain a neat and clean work environment 

– Leave the shop clean after closing (night shift)

– Room Cleaner ( 2 rooms for cleaning, helping on washing the bedsheets & the towels, prepare the room for check in after check out) (not everyday task, but after request) ( Morning/Midday shift)

-Other duties as assigned by managers and chefs.

Apply Now

×
elGreek