vegancheesehomemade

Υλικά

100 γρ καθαρισμένος ηλιόσπορος, μουλιασμένος από βραδίς

200 ml νερό

Χυμός ενός λεμονιού

1/2 φλιτζ. διατροφική μαγιά

1/2 φλιτζ. Κορν φλάουρ ή άμυλο καλαμποκιού

1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο ή έλαιο της επιλογής σας

1 μεσαίου μεγέθους γλυκοπατάτα

1 κουτ. σούπας σκόνη κουρκουμά

αλάτι-πιπέρι

Μεσογειακά μυρωδικά-βότανα της επιλογής σας (π.χ δεντρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι, φασκόμηλο κ.ο.κ)

vegancheesehomemade

Εκτέλεση

Ψήνουμε την γλυκοπατάτα στον φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά περίπου.

Αφού η πατάτα μας έχει ψηθεί, αφαιρούμε εύκολα το εξωτερικό της περίβλημα και την τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός των μεσογειακών βοτάνων και μυρωδικών. Χτυπάμε τα υλικά μας καλά μέχρι να πετύχουμε μία ομοιογενή κρέμα. Αδειάζουμε την κρέμα σε κατσαρόλα και τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύοντας παράλληλα με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα μαγειρεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο και να σφίξει διώχνοντας το επιπλέον νερό του. Βγάζουμε από τη φωτιά.

Επιλέγουμε δοχείο αποθήκευσης ανάλογα με το σχήμα που προτιμούμε να δώσουμε στο γλυκό-ξινο τυρί μας και λαδώνουμε με λίγο φρέσκο ελαιόδο τις εσωτερικές του επιφάνειες, έπειτα πασπαλίζουμε το μείγμα από τα μεσογειακά μυρωδικά που επιλέξαμε.

Αδειάζουμε το μείγμα στο δοχείο μας και με ξύλινη σπάτουλα ή κουτάλα συμπιέζουμε ελαφρά από κάθε πλευρά. Το αφήνουμε να φτάσει θερμοκρασία δωματίου και το τοποθετούμε στο ψυγείο ή ξεκαλουπώνουμε και σερβίρουμε αμέσως!

Απολαύστε υπεύθυνα!