veganmagiritsa

Μανιταρίτσα

Βίγκαν & Χωρίς Γλουτένη

Υλικά

  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 φλ.καφε ελαιόλαδο
  • Άνηθος
  • 2 μαρούλια
  • 2 lettuces
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια
  • 1 κ.σ. ρεβυθάλευρο
  • 2 φρέσκιες αγκινάρες (προαιρετικό)
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 1 φλ.καφε γάλα αμυγδάλου
  • 2 λεμόνια(χυμός)
  • 1 κ.σ. ταχίνι ή νισεστε
  • αλάτι
  • πιπέρι
yummy

Οδηγίες

Σοτάρουμε τα μανιτάρια ψηλοκομμένα με ενα φλιτζάνι ελαιόλαδο και μόλις σοταριστούν προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξηρό κρεμμύδι ψηλοκομμένο. Προσθέτουμε τις αγκινάρες ψηλοκομμένες μαζί με την μια κουταλιά της σούπας ρεβυθάλευρο. Σβήνουμε με κρασάκι, προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και χυμό από ένα λεμόνι. Σιγοβράζουμε κανά τέταρτο. Στην συνέχεια, προσθέτουμε τα μαρούλια, αφού προηγουμένως τα έχουμε πλύνει και τα εχουμε ψιλοκόψει. και καλύτουμε με νερό εως ότου καλυφθούν όλα τα υλικά μας (1 ποτήρι περίπου). Σε ενα μικρό μπολ, χτυπάμε ένα χυμό λεμονιού με ένα κουτάλι της σούπας ταχίνι ή νισεστέ έως ότου χυλώσει. Μόλις βράσουν και οι αγκινάρες (περίπου 20 λεπτά), προσθέτουμε τον χυλό από το λεμόνι και το ταχίνι/νισεστέ και το αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα εως ότου χυλώσει η μανιταρίτσα μας (παράλληλα κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα, να πάει παντού) – περίπου 5-10 λεπτά.

Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και άνηθο προαιρετικά!

Καλή όρεξη & καλό Πάσχα

Μαμαδίστικη συνταγή