Για τα Πασχαλινά Αυγά

1 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες

1 φλιτζάνι τσαγιού νιφάδες βρώμης ή νιφάδες οποιουδήποτε δημητριακού της αρεσκείας σας (κεχρί, φαγόπυρο κτλ.)

1 φλιτζάνι τσαγιού ελληνικός ξηρός καρπός της αρεσκείας σας (καρύδια, αμύγδαλα, ηλιόσποροι κ.λπ.)

1/2 φλιτζάνι τσαγιού σπιτικό φυστικοβούτυρο ή ταχίνι ή οποιοδήποτε βούτυρο σπόρων της επιλογής σας


Για την ζαχαρένια κρούστα (ελληνική εκδοχή)


2 φλ. τσαγιού οργανική καστανή ζάχαρη δικαίου εμπορίου

1/2 λεμόνι (χυμός)


Για την σοκολατένια κρούστα (διεθνής εκδοχή)

200 γρ βίγκαν μαύρη σοκολάτα Δικαίου Εμπορίου


Οδηγίες


Για τα Πασχαλινά Αυγά


Ξεπλένουμε τις σταφίδες και μουλιάζουμε τις σταφίδες για περίπου 3 ώρες. Χτυπάμε όλα τα συστατικά στο μούλτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κόβουμε κομμάτια από το μείγμα και το πλάθουμε σε σχήματα αυγών. Τα τοποθετούμε σε μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη ή στο ψυγείο ενώ παράλληλα προχωράμε στην ετοιμασία της κρούστας.


Για την ζαχαρένια κρούστα

Βάζουμε τη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι και το τοποθετούμε στη φωτιά. Προσθέτουμε χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε εως ότου η ζάχαρη καραμελοποιηθεί εντελώς.


Για την σοκολατένια κρούστα

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.


Δημιουργώντας το εξωτερικό κέλυφος των αυγών μας

Τοποθετούμε ένα ένα τα αυγά μας στον καυτό χυλό ζάχαρης ενώ αυτός βρίσκεται ακόμα στην φωτιά.ή στην λιωμένη σοκολάτα στο μπεν μαρί και προσεκτικά* με την χρήση 2 πιρουνιών γυρνάμε τα αυγά έτσι ώστε να καλυφθούν από όλες τις πλευρές. Τοποθετούμε έπειτα τα επικαλυμμένα αυγά σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στερεοποιηθούν 

Διατηρούμε στο ψυγείο σε οποιαδήποτε μπολ.


* Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την καυτή ζάχαρη καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρό έγκαυμα.

Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!