0

Your Cart

No products in the cart.

Vegan Πασχαλινά Αυγά

Serves: 8 – Prep: 35 Minutes – Cook: 30 Minutes

detailed information

  • Vegan
  • Χωρίς Γλουτένη

Υλικά

  • Για τα Πασχαλινά Αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νιφάδες βρώμης ή νιφάδες οποιουδήποτε δημητριακού της αρεσκείας σας (κεχρί, φαγόπυρο κτλ.)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελληνικός ξηρός καρπός της αρεσκείας σας (καρύδια, αμύγδαλα, ηλιόσποροι κ.λπ.)
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σπιτικό φυστικοβούτυρο ή ταχίνι ή οποιοδήποτε βούτυρο σπόρων της επιλογής σας
    Για την ζαχαρένια κρούστα (ελληνική εκδοχή)
    2 φλ. τσαγιού οργανική καστανή ζάχαρη δικαίου εμπορίου
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
    Για την σοκολατένια κρούστα (διεθνής εκδοχή)
  • 200 γρ βίγκαν μαύρη σοκολάτα Δικαίου Εμπορίου

How it is made

  • Για τα Πασχαλινά Αυγά
    Ξεπλένουμε τις σταφίδες και μουλιάζουμε τις σταφίδες για περίπου 3 ώρες. Χτυπάμε όλα τα συστατικά στο μούλτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κόβουμε κομμάτια από το μείγμα και το πλάθουμε σε σχήματα αυγών. Τα τοποθετούμε σε μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη ή στο ψυγείο ενώ παράλληλα προχωράμε στην ετοιμασία της κρούστας.
    Για την ζαχαρένια κρούστα
  • Βάζουμε τη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι και το τοποθετούμε στη φωτιά. Προσθέτουμε χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε εως ότου η ζάχαρη καραμελοποιηθεί εντελώς.
    Για την σοκολατένια κρούστα
  • Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
    Δημιουργώντας το εξωτερικό κέλυφος των αυγών μας
  • Place carefully* each egg in the melted sugar or chocolate while they are still on fire, and using 2 forks, turn around each egg making sure that all side of eggs are fully covered. Re-place the eggs on a baking sheet. Let them cool down. 
  • Διατηρούμε στο ψυγείο σε οποιαδήποτε μπολ.
    * Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την καυτή ζάχαρη καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρό έγκαυμα.


×
elGreek