1/2 φλιτζάνι τσαγιού σπιτικό φυστικοβούτυρο ή ταχίνι ή οποιοδήποτε βούτυρο σπόρων της επιλογής σας Για την ζαχαρένια κρούστα (ελληνική εκδοχή) 2 φλ. τσαγιού οργανική καστανή ζάχαρη δικαίου εμπορίου
1/2 λεμόνι (χυμός) Για την σοκολατένια κρούστα (διεθνής εκδοχή)
200 γρ βίγκαν μαύρη σοκολάτα Δικαίου Εμπορίου
How it is made
Για τα Πασχαλινά Αυγά Ξεπλένουμε τις σταφίδες και μουλιάζουμε τις σταφίδες για περίπου 3 ώρες. Χτυπάμε όλα τα συστατικά στο μούλτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κόβουμε κομμάτια από το μείγμα και το πλάθουμε σε σχήματα αυγών. Τα τοποθετούμε σε μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη ή στο ψυγείο ενώ παράλληλα προχωράμε στην ετοιμασία της κρούστας. Για την ζαχαρένια κρούστα
Βάζουμε τη ζάχαρη σε αντικολλητικό τηγάνι και το τοποθετούμε στη φωτιά.
Προσθέτουμε χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε εως ότου η ζάχαρη καραμελοποιηθεί εντελώς. Για την σοκολατένια κρούστα
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί. Δημιουργώντας το εξωτερικό κέλυφος των αυγών μας
Place carefully* each egg in the melted sugar or chocolate while they are still on fire, and using 2 forks, turn around each egg making sure that all side of eggs are fully covered. Re-place the eggs on a baking sheet. Let them cool down.
Διατηρούμε στο ψυγείο σε οποιαδήποτε μπολ. * Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την καυτή ζάχαρη καθώς μπορεί να προκαλέσει σοβαρό έγκαυμα.